2008. június 19., csütörtök

SÜLT ZÖLDSÉGEK BALZSAMECETTEL

Ali reggel osztrák bio sárga cukkinit hozott a boltból, soha nem láttam még ilyet. A legegszerűbb ebéd, ami eszembe jutott, hogy fedő alatt olajon pároltam póréhagymát, répát, zellert, karalábét, zöldbabot, végül a cukkinit, szórtam rá őrölt köményt, kevés kurkumát, sót. Amikor ropogósra sült, meglocsoltam balzsalmecettel, a gyerekek kívánságára kevertem bele főtt (kínai) tésztát.

2 megjegyzés:

idrah írta...

Soha nem láttam még sárga cukkinit (sőt nem is hallottam róla) :-o... Az íze ugyanolyan, mint a hagyományosé???

agnes írta...

Idrah:) ezt az ebédet csak a sárga cukkini miatt fényképeztem le, mert nekem is újdonság volt. Az íze ugyanolyan, (gondolom, főleg, ha csukott szemmel kóstolod:). Mellesleg Ali mindig egy nagy kartondobozban hozza haza, amit vásárol és amikor ezt megláttam, csodálkoztam, mert azt hittem, banánt hozott:D