2008. március 18., kedd

KIFLI

500 g teljes örlésű tönkölyliszt
20 g élesztő
3,5 dl tej
1 kk cukor
2 kk só

Az élesztőt kb 1 dl langyos, cukros tejbe morzsolom, hozzáadom a sóval elkevert liszthez, és fokozatosan a tejet is hozzáöntöm, annyit, hogy a tészta lehetőleg már ne ragadjon az edény falához.

Ezután 4 részre osztom, a "gombócokat" egyenként kinyújtom, nagyon kevés olivaolajjal megkenem, és 8 cikkre felosztom, kívülről befelé tekerve a cikkekből kiflit formálok. Ha a gyerekek nem segítenek, 32 kis kifli lesz, ha segítenek, akkor mindenféle egyéb forma is, ma többek között pl. született egy ilyen kiscica (Boritól Pankának):
kb. másfél óra kelesztés után kb 10 perc előmelegített 200 fokos sütőben.
(a tetejüket pici pirospaprikás vízzel kenem meg)
Itt pedig a türelmetlen Panka belenyúlt a kiflis tálba:)
(ez volt a vacsora joghurttal, amit Panka tejfölnek hív)

1 megjegyzés:

irisz írta...

Ez a macska gyönyörű, van egy majden uilyen cicám, csak nekem sajnos akvarellből és papírból.

http://artistamuvek.blogspot.com/2006/10/panna-macski-pannas-cats.html

:)