2009. május 19., kedd

CUKKINIVEL RAKOTT KRUMPLI

Ez egy nagyon gyors, tökéletes ebéd volt salátával, minden gyerek szerette nálunk, igaz, hogy Panka gondosan kikerülte a cukkiniket, de majd előbb-utóbb biztos megszereti (remélem).
Nagyon vékonyra vágtam a krumplit, cukkinit, kivajaztam egy fedeles vaslábast (biztosan bármi jó, akár egy sima hőálló tál alufóliával is). Egymásra fektettem a zöldségeket, sóztam, megszórtam sok friss bazsalikommal, egy paradicsomot szeleteltem rá (újabb rétegeket tettem), két kisebb evőkanál olivalolajjal meglocsoltam és kb. 15-20 perc alatt, fedő alatt készre sütöttem, majd hagytam pirulni.

2 megjegyzés:

Kata írta...

Tegnap próbáltam ide kommentelni, úgy látszik valamiért nem sikerült.

No, csak azt akartam elmesélni, hogy ha nagyon tanácstalan vagyok, a Te konyhádba biztosan benézek és az esetek 90% - ban megihletsz! És ezt köszönöm. Tegnap vacsorára ezt ettük, némi spárgával felturbózva, nagyon finom volt!:o)

agnes írta...

köszönöm, és örülök, ha sikerül néha ötletet adnom. Azért vicces ez, mert én általában két-három blogot "használok, ha nincs ötletem, az egyik az Édes kötelesség:). Mondjuk, bizos azért is, mert hasonló közönségnek főzünk: a lányainknak, férjünknek, magunknak;).
Bár sajnos leginkább lusta vagyok mostanában még olvasgatni is, nemhogy próbálgatni, de majd csak újra megjön hozzá a kedvem (időm:DD)...