2010. április 3., szombat
DUPLÁN MEDVEHAGYMÁS HÁZI LAPOSMETÉLT
A tészta:
500 g teljes kiőrlésű búzaliszt
80 ml víz
50 g étolaj
3 tojás
az előző receptben leírt sós, olajos medvehagymából 2 evőkanálnyi
A pesto:
1 maréknyi mandula
1 maréknyi tökmag
5-6 evőkanál sós medvehagymakrém
3-4 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál tökmagolaj
1 evőkanál reszelt parmezán
1 citrom leve
só
A tésztát Ali csinálta, a csajok tésztavágó géppel nyújtották, vágták (hű, közben volt nagy veszekedés, hogy ki tekerje, meg nagy bőgés, mert Juli nyersen akarta megenni a tésztát, mi pedig nem hagytuk neki...).
A pestohoz minden beledobtam a konyhai aprítóba, homogén massza lett (és meglehetsen erős ízű).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése