2010. május 7., péntek

Spárgás krumplisaláta


A mennyiségek hozzávetőlegesek, mint általában, de gondolom, lehetetlenség elrontani...

1 kg hajában főtt krumpli felkarikázva
500 g zöld spárga kevés vízben megfőzve
néhány levél jégsaláta, 2 szál zöldhagyma
pirított tökmag
petrezselyem
sötét balzsamecet, tökmagolaj, napraforgóolaj, mustár, só

Egy nagy salátástálba teszem a megfőtt, felszeletelt krumplit és spárgát, óvatosan összekeverem, kivéve a spárga tetejét, azt meghagyom díszítéshez.
A spárga főzőlevéből kiveszek kb fél dl-t, belekeverek 1 nagy evőkanál mustárt, 4 evőkanál napraforgóolajat, 4 evőkanál tökmagolajat, kb 6-8 evőkanál balzsamecetet, sót - ezt ráöntöm a zöldségekre, a felvágott salátalevelet és a felkarikázott újhagymát is elkeverem benne és megszórom petrezselyemmel. Optimális esetben egy éjszaka hagyom állni a hűtőben, tálalás előtt szárazon pirított tökmagot szórok rá.


5 megjegyzés:

Mariann írta...

Szia!

Elkészítettem a salit,isteni finom lett!!!!! Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla!! A tetején a pirított napraforgó (azt tettem rá, mert az volt otthon)!!! Isteni! Van egy másik jó spárgás recept Dolce Vita blogjában, ajánlom figyelmedbe, ennek a 2 receptnek a hatására szerettem meg a spárgát. Köszi szépen. Mindkettőtöknek.

agnes írta...

Szia Mariann,
örülök neki! és köszönöm szépen az ajánlót is:)
A férjem azóta elkészítette ezt a salátát majonézes joghurttal is a hétvégén, úgy is nagyon finom volt;)...

trendo írta...

Jó kis blogot írsz, szépek a képek is. Nyilván a gyerekek bőven adnak elfoglaltságot, ezért frissítesz ritkán. Kár! Szeretettel üdvözöl:
a Gastrodamus blog szerzője :)

trendo írta...

Végetért a spárgaszezon! :))))
Mi lesz az új vacsi?

Trendo a Gastrodamustól

trendo írta...

Elárvult ez a kis blog. Kár...