2007. december 19., szerda

BEJGLI

Tegnap délután bejglit sütöttem erről az oldalról, a receptet ott mindenki megtalálja. Szerintem nagyon jól használható kezdőknek is:-). A zsírt helyettesítettem margarinnal, lehet, hogy szentségtörés, de ezért nem akartam zsírt venni.
Első nekifutásra kettőt sütöttem, de már sajnálom, hogy nem rögtön hatot:-). A mandulás egy nagyon picit megrepedt (azért mandula és nem dió, mert nem volt dió sem itthon, sem a közeli boltban), de azért így is nagyon szép és finom.
Azért kellett megkóstolnunk, mert Szonjáéknál holnap karácsonyi ünneplés lesz az oviban, ahová minden szülő valami karácsonyi sütit visz, az lesz a közös tízórai. Ezért sütöttem a bejglit és szerettük volna tudni, hogy elég finom-e ahhoz, hogy elvigyük. A próbát nagyon jól kiállta, de Szonja persze nem biztos, hogy megy, ma nem vittük óvodába sem, mert tegnap délután elég betegnek tűnt...

5 megjegyzés:

Szentpétery Rita írta...

Szegény Szonja! Háát ezzel a gyönyörű beiglivel sok elismerést gyűjtehetett volna be(magának és az anyukájának is:))! Na és szegény többiek...;)! Ági, ezt mintha rajzoltad volna, csodaszép lett!! Kicsi Szonja hajrá, karácsonyig győzd le a bacikat:)!
Szép napot nektek!
Rita

agnes írta...

Szia Rita,
a beigli receptje jó nagyon, lépésről lépésre, nem hiszem, hogy nagyon el lehet szúrni:-), szerintem próbáld ki, ha van időd, bár nem az a fajta süti, amit Pannával közösen gyúrogathattok:-)). Azt hiszem én ma még diósat is sütök a rend kedvéért, Szonja pedig, épp most írtam a blogra is, hogy szerencsére már remekül van:-)

Szentpyr írta...

Most olvastam a blogot, örülök, hogy Szonja már jól van:)! A beiglihez pedig tényleg kedvet csináltál, de nálunk ez nagymamai hagyomány, ezt ők sütik, mi meg csak élvezzük:)! Itthonra marad a mézeskalács (lehet hogy láttad is a blogon;)), a zserbó, a diákkenyér..., úgyhogy az ünnepi sütés-készülődés azért megvan, meglesz:))!

Névtelen írta...

Sziasztok!

A desszert.eu-ra kérlek szépen küldd be a fotót, hogy jó lett!

Köszi!
Gábor
desszert.eu

agnes írta...

Kedves Gábor,
amint megsütöttem a bejglit, azonnal akartam írni, hogy nagyon jó a recept, de nagyon nem szeretek sehová regisztrálni egy bejegyzés miatt. na jó, most az egyszer megteszem, de kár, hogy regisztrálós...