2008. július 30., szerda

TÖKFŐZELÉK

Gyerekkorom rémálma.... Nem tudom, hogy van ez, de nálunk mind a három lány nagyon-nygaon szereti (a szüleikről nem is beszélve).
Legyalulom a tököt, beleteszem kb egy ek. olajra egy edénybe, kevés sóval és fedő alatt hagyom, hogy levet eresszem, megpároldjon. Mindez nagyon gyorsan történik, akkor egy púpozott evőkanál lisztet szórok rá (ha nem enged levet, akkor pl egyáltalán nem kell rá liszt), beleszórok egy nagy csokor apróra vágott kaprot és tejfölt keverek bele. Forralás után kész, mi friss paradicsommal szeretjük leginkább.

4 megjegyzés:

Lívi írta...

Kipróbáltam, még paradicsomot is ettem (eszem) hozzá :-) Finom ez is, de valahogy nekem a hagymás alapú az "igazi" tökfőzelék.

agnes írta...

:DD akkor te már gyerekkorodban is szeretted:) egyébként ma már én is szeretek mindenféle tökfőzeléket. nagyon:)

Lívi írta...

Jódarabig nem szerettem, de mikor kiskamasz koromban kiderült, hogy a baránőmnek az a kedvence, hirtelen én is megszerettem :-DDD

Lívi írta...

A kommenteket olvasva, 13 év után muszáj közölnöm, hogy 13 éve csakis így készítem a tököt 😁 És az egész család imádja. Holnap is ez lesz az ebéd, most fő 😉