250 g hajdinaliszt
50 g (teljes) búzaliszt
20 g élesztő
3 dl tej
1 tojás
1 evőkanál méz
pici só
Az élesztőt fel kell oldani a langyos tejben, belekeverni a hajdinalisztet és kb egy órát pihentetni.
Hozzáadni a tojás sárgáját, búzalisztet, mézet, sót, újabb 15 percet pihentetni, majd beleforgatni a felvert tojásfehérjét, kis palacsintákat sütni.
Édesen is, sósan is lehet enni, nálunk minden gyerek nagyon szereti például lekvárral megkenve, de csendben bevallom, hogy nekem így, zöldségek és minden egyéb nélkül túl markáns a hajdina íze. Persze, lehetne változtatni a lisztek arányán is, de örülök, hogy a csajok így szeretik:).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Szia!
A tied volt az első szimpatikus gastroblog, amire tévedtem valamilyen receptet keresve...
Benéznél hozzám 1 percre?
Köszi, Bridge
Thanks for the erdekes informacio
Megjegyzés küldése