
Mi nem adtunk hozzá cukrot, csak ami a lekvárban volt:). Egyébként nem sok közöm volt hozzá, tulajdonképpen Ali csinálta.
tészta:
500 teljesőrlésű búzaliszt + 1 kávéskanál szódabikarbóna
40 g vaj
2 tojás
150 g méz
2 evőkanál tejföl
gríz:
110 g teljes őrlésű gríz
7 dl tej
140 g méz
1 egész kezeletlen citrom reszelt héja + fele leve
40 g vaj
baracklekvár
A tésztáhozvalókat összegyúrta, 4 részre osztotta, kinyújtotta, kb 160 fokos sütőben egyenként készre sütötte.
A töltelék: Tejben megfőzte a darát, belekeverte a citromot, vajat, mézet.
tészta, dara, tészta, lekvár, tészta, dara, tészta.
egy éjszaka hidegen pihentettük majd gyorsan megettük:).
2 megjegyzés:
Óóó, köszönöm szépen! Épp a minap az Iparművészeti Múőzeumban az Öltés művészete című csodás kiállításon ettünk Dominóval egy Marlenka nevű sütiti, iylensmi íze volt csak citrom nélkül. Emlékszem én is a gyerekkoromra, de valahogy kimaradt belőle, hogyan készül. Szerintem Dominónak idén valami iylesféle krémes-édes csodát fogok sütni arra a bizonyos napra, ami igen közel esik a P-Sz-család egyik kedves hölgytagjának bizonyos jeles napjához :-)
Indi, igen, az egyikhez nagyon közel esik, de szerintem a másikkal épp egybeesik:))). Szonja április 7-én 7 éves lesz:)
Megjegyzés küldése