2009. április 26., vasárnap

KAMUTBÚZÁS CUKKINI EGYTÁL

1 kis hagyma, 1 póréhagyma, 1 zöldhagyma
300 g kamutbúza
250 g túró
600 g cukkini, nagyon vékonyra szeletelve
1 üveg zöld olivabogyó
4 paradicsom, 1 paprika
bazsalikom, kakukkfű, só
150 g fetasajt (fele kecske, fele juh)

Olajon, hagymán megdinszteljük a kamut búzát, hozzáadunk 550 ml vizet, ezzel főzzük kb 40 percig, amíg fel nem veszi az összes folyadékot. A búza egyébként a végén is ragacsos, kissé kemény marad, aki ettől idegenkedik, talán beáztathatja előtte.
Kivajazunk egy tálat, egységesen elkeverjük a túrót a búzával, rátesszük a cukkiniszeleteket, kicsit sózzuk fűszersóval (szárított zöldségkeverék + só), rászeleteljük a paradicsomot, paprikát, friss bazsalikommal, kakukkfűvel ízesítjuk, megszórjuk fetasajttal, fél órára a sütőbe tesszük (200 fok).

Nincsenek megjegyzések: