2011. február 2., szerda

GERSLI EGYTÁL

300 g hántolt árpa
500 g gomba
2 nagy sárgarépa, szárzeller
1 kis fej hagyma
1/3 póréhagyma
3 nagyobb krumpli
borsikafű, lestyán, rozmaring
bazsalikom, majoranna, só
olaj, 700 ml víz (kétszeres térfogata az árpának)
150 g sajt

Olajon a hagymát, póréhagymát, apróra vágott répát szárzellert megdinszteltem. Rászórtam a fűszereket, árpát és addig pároltam, amíg a gombát megmostam és összevágtam.
Utána fölöntöttem 7 dl vízzel és egy vaslábosba öntöttem az egészet. A tetejére krumplit kockáztam és forró sütőben fedő alatt megfőztem. Amikor a víz eltűnt sajtot szórtam a tetejére és fedő nélkül készre sütöttem.

2 megjegyzés:

Réka írta...

Milyen vaslábost használtok? Van valami jó tippetek, hogy hol tudnék egyet beszerezni (nem arany áron)?

nyagi írta...

szia Réka,
ikea. 5 literes, mi évek óta használjuk, a kenyeret, lasagnét, darázsfészket...stb is ebben sütjük, nagyon szeretjük, de elég drága:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40131725
Lehet kapni kisebbet, 3 litereset is.
(amikor mi vettük, még nagyon szép zöld volt, most csak kéket látok:)