2011. február 2., szerda

kukoricanapra kukoricaropogóst!

2 doboz konzerv kukorica
50 g kukoricaliszt
50 g kukorica dara
3 tojás
zöldhagyma
szárzeller
curry, kurkuma
petrezselyem, koriander
fokhagyma, só
kevés olaj a sütéshez

Az ötlet nagyjából "Az öt világrész vegetáriánus konyhája" című könyvből származik, az ottani két kukoricaropogós ötvözete.
A szárzellert, zöldhagymát, petrezselymet nagyon apróra vágtam, összekevertem az alaposan lecsöpögtetett kukoricával, liszttel, darával, tojással és megfűszereznem.
Sütni teflonban kevés olajon sütöttük, úgy, hogy egy kanál masszát a kanál hátával ellapítottunk.
Gyors is, egyszerű is, finom is, az egyetlen hátránya talán, hogy a sütése kicsit macerás, de azért az sem vészes.

1 megjegyzés:

Dankóné R. Magdi írta...

Ez jo otlet, ki is fogom probalni -kisebb veganositas utan :) Koszonom!