2007. augusztus 9., csütörtök

ZABPELYHES BABFASÍRT


1 konzerv pirosbab
1 hagyma
4-5 répa
zabpehely (legutóbb tönköly búzapehelyből csináltam)
1 tojás
só, kakukkfű, fokhagyma

A hagymaaprítóval összevágom a hagymát, a répákat, majd a babot (utóbbiból igazi pép lesz).

Megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, kakukkfüvet szórok bele, ezt összekeverem a többi hozzávalóval, gombócokat formálok és kisütöm ( a teflonban fasírttá lapítom, hogy jól átsüljön).
Arányokat nem tudok pontosan mondani, lényeg, hogy a massza jól formálható legyen. Ha nem az, akkor kell bele egy pici teljesörlésű liszt, hogy jobban összeálljon.

Mi barnarizzsel és joghurttal ettük, szerintünk nagyon finom:-)

Nincsenek megjegyzések: