2008. április 7., hétfő

MEDVEHAGYMÁS TEJFÖLÖS LEPÉNY

Ha mostanában sétálni megyünk akár az állatkertbe, akár a Bécs környéki erdőkbe, mindenütt fantasztikus hagymaillat van: itt a medvehagyma ideje. Tegnap este medvehagymás körözöttet vacsoráztunk, mind az öten nagyon szeretjük, ma pedig ezt a nagyon egyszerű/nagyon finom lepényt ettük ebédre.
A tésztáját itt írtam le régebben, a tetejére sós, medvehagymás tejfölt tettem, sajtot szórtam. (természetesen a lepényhez vastagabbra hagyom a tésztát)

5 megjegyzés:

panka írta...

Hogy ne csak ez a spam legyen itt kommentnek ehhez a remek ételhez, elmesélem, hogy pár hete megcsináltam ezt a lepényt, és nagy sikere volt, nagyon finom lett. Bevallom, nekem előtte eszembe sem jutott volna, hogy medvehagymából bármit is készítsek, valahogy nincs aktívan az eszemben, mint étel. De eztán másként lesz... :-)
Panka

agnes írta...

jaj de kedves vagy, Panka:) én sajnos ezután rá sem tudtam többé nézni többet a szezonban a medvehagymára, pedig a lepény ngyon finom volt, csak hát ez a fránya émelygős időszak;)). Én szerencsére túl vagyok rajta, újra tudok főzni, remélem, te is jól bírod...

panka írta...

Nekem szerencsére most egész enyhe kis rosszulléteim vannak, mondjuk az tény, hogy mostanában én sem épp medvehagymára vágyom leginkább. :-) Borival 10 kerek héten keresztül menetrendszerűen napjában kétszer mutattam be áldozatot a fajanszistenségnek, úgy látszik ezzel előre is törlesztettem, mert most - lekopogom - szinte semmi rosszullét nincs.
Örülök, hogy már neked sincs! :-)

agnes írta...

Panka, hát akkor talán fiú lesz:) nekem a védőnő mindig azt mondta, a fiúkkal általában jobban van az ember lánya. Ez alapján nekem megint lány lesz:)).
Te mit gondolsz? na, ez a várandóssági körkérdés pont ide illik, a medvehagyma közepére:D

panka írta...

Hát, én is valószínűbbnek tartok most egy kisfiút. Márcsak azért is, mert sehogy sem bírunk kitalálni értelmes lánynevet, a fiúnév meg egyértelmű. (Péter)
Nálatok viszont szerintem megint kislány lesz. :-) Persze lehet, hogy csak azért gondolom, mert hozzátok már nem is tudok mást elképzelni a 3 lány után. :-)
Hm, hát igen, remek kis várandós fórumot csináltunk ebből a receptből. :-D