2008. június 10., kedd

KAPROS-CUKKINIS QUICHE

Megint quiche volt az ebéd (ideális, mert amikor elkészül, elmegyek a gyerekekért az oviba, isibe és amire hazaérünk, pont jól kihűl). Most kicsit másképp csináltam, mint a legutóbb leírt receptben és szerintem sokkal jobb lett, ezért ideírom ezt is.
Változtatás a tésztán:
200 g teljesőrlésű tönkölyliszt
100 g vaj
1 tojás sárgája

két kanál hideg víz
nem tettem be a hűtőbe, mert nem volt időm, de nem is volt baj, tökéletes lett a tészta.

Hagymán cukkinit pároltam, tettem bele egy csomag kaprot, egy pohár tejfölt, egy felvert tojást és reszelt sajtot (+ sót).
Megsütöttem, tökmagolajos, balzsamecetes paradicsommal és uborkával ettük.

10 megjegyzés:

Lívi írta...

ezt is muszáj lesz kipróbálnom! :-)Nyamm!

nyagi írta...

Lívi:) ezt most jól leírtam és nagyon finom, szerintem pár nap múlva én is megint csinálok:))

Lívi írta...

A tésztát előtte magában is megsütöd, vagy csak a töltelékkel együtt?

nyagi írta...

csak a töltelékkel együtt. a tésztát deszkán kinyújtom kb a sütőforma méretére (tortaforma, vagy itt legutóbb egy egyszerű hőálló üvegtál), beleteszem a formába, villával egy-kétszer megszúrkálom, ráteszem a tölteléket, a tészta szélét, ahol nagyon "magas" visszahajtom a töltelékre és beteszem az előmelegített sütőbe. Amikor kezd színe lenni (kb 20 perc), akkorra a tészta is megsül.

Lívi írta...

Köszi! Akkor megyek is, és csinálom! ;-)

Lívi írta...

Nagyon fini lett! :-)
Köszi a receptet!
A tészta szétesett morzsáira, nem tudtam kinyújtani, így én még tettem pici vizet bele.

nyagi írta...

örülök, hogy jó lett:) nekem az a két kanál víz pont elég volt bele,m de gondolom, ez a vaj hőmérsékletétől, milyenségétől vagy bármi mástól is függhet.

Gyöngyi írta...

Szia! Mostanában rendszeresen csinálok quiche-t, mindig abból, ami éppen van otthon. Ki fogom próbálni a Te változatodat is! Tegnap amúgy a quiche recept alapján kis "szamószákat" készítettem, mert egész nap nem voltunk itthon. Így egészséges és finom útravalónk volt.

nyagi írta...

Szia Gyöngyi,
leírod, hogy csináltad a szamószát? a quiche tésztába párolt zöldség, és bepakolod őket a tepsibe? én is szívesen kipróbálnám:)
köszi!

Névtelen írta...

情趣用品,情趣,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品