2008. június 10., kedd

KAPROS-CUKKINIS QUICHE

Megint quiche volt az ebéd (ideális, mert amikor elkészül, elmegyek a gyerekekért az oviba, isibe és amire hazaérünk, pont jól kihűl). Most kicsit másképp csináltam, mint a legutóbb leírt receptben és szerintem sokkal jobb lett, ezért ideírom ezt is.
Változtatás a tésztán:
200 g teljesőrlésű tönkölyliszt
100 g vaj
1 tojás sárgája

két kanál hideg víz
nem tettem be a hűtőbe, mert nem volt időm, de nem is volt baj, tökéletes lett a tészta.

Hagymán cukkinit pároltam, tettem bele egy csomag kaprot, egy pohár tejfölt, egy felvert tojást és reszelt sajtot (+ sót).
Megsütöttem, tökmagolajos, balzsamecetes paradicsommal és uborkával ettük.

9 megjegyzés:

Lívi írta...

ezt is muszáj lesz kipróbálnom! :-)Nyamm!

agnes írta...

Lívi:) ezt most jól leírtam és nagyon finom, szerintem pár nap múlva én is megint csinálok:))

Lívi írta...

A tésztát előtte magában is megsütöd, vagy csak a töltelékkel együtt?

agnes írta...

csak a töltelékkel együtt. a tésztát deszkán kinyújtom kb a sütőforma méretére (tortaforma, vagy itt legutóbb egy egyszerű hőálló üvegtál), beleteszem a formába, villával egy-kétszer megszúrkálom, ráteszem a tölteléket, a tészta szélét, ahol nagyon "magas" visszahajtom a töltelékre és beteszem az előmelegített sütőbe. Amikor kezd színe lenni (kb 20 perc), akkorra a tészta is megsül.

Lívi írta...

Köszi! Akkor megyek is, és csinálom! ;-)

Lívi írta...

Nagyon fini lett! :-)
Köszi a receptet!
A tészta szétesett morzsáira, nem tudtam kinyújtani, így én még tettem pici vizet bele.

agnes írta...

örülök, hogy jó lett:) nekem az a két kanál víz pont elég volt bele,m de gondolom, ez a vaj hőmérsékletétől, milyenségétől vagy bármi mástól is függhet.

Névtelen írta...

Szia! Mostanában rendszeresen csinálok quiche-t, mindig abból, ami éppen van otthon. Ki fogom próbálni a Te változatodat is! Tegnap amúgy a quiche recept alapján kis "szamószákat" készítettem, mert egész nap nem voltunk itthon. Így egészséges és finom útravalónk volt.

agnes írta...

Szia Gyöngyi,
leírod, hogy csináltad a szamószát? a quiche tésztába párolt zöldség, és bepakolod őket a tepsibe? én is szívesen kipróbálnám:)
köszi!