2009. február 5., csütörtök

A tudatos háztartásvezetés:)
Soha nem vagyok előrelátó, most először fordult elő, hogy a szombati bevásárlás után megterveztem, hogy a vásárolt zöldségekből mit főzök a héten. Annyira jó lenne, ha minden héten csak egyszer, szombaton mennénk boltba, ez most sikerült (holnap még csak péntek, de nem kell boltba mennünk).
Leírom a megtervezett, megvalósult heti menüt:)
Szombat:
túrós puliszka, gombapörkölt (laska), zellerszár-saláta
Vasárnap:
hokkaidóleves, farsangi fánk (Ali sütötte)
Hétfő:
mángold, rizs
Kedd:
nyers céklasaláta, brokkolis quiche
Szerda:
zöldségleves, mézes-almás köles
Csütörtök:
Hajdinapalacsinta zöldségekkel, zelleres céklasaláta
Péntek:
Teljes őrlésű spagetti paradicsomos cukkinivel

6 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

A zellerszársalátában mi van még? És miylen öntettel? Gyakran veszek, de vagy belekerül dolgokba, száranként, vagy elropogtatjuk nyersen. Jól jönne egy új recept!

agnes írta...

semmi extra. zellerszár, alma, kevés répa, citromlé, joghurt.

malyvacsiga írta...

Köszi!

agnes írta...

mondtam, hogy nagyon egyszerű, de finom és a sót kifelejtettem belőle.
A zellerszár paradicsomlevesbe is nagyon jó:)

eccehomofaber írta...

Próbálom keresni a hajdinapacsintát, de nem lelem, leírnád a mini blinivel együtt a receptjét? nálunk a zabpalacsinta nagy sláger, de sezretném kibővítenia sort, hajdina egyébként is olyan izgalmas gabona.

agnes írta...

A hajdinapalacsinta nagyon egyszerű: reszelt zöldség, nekem elsősorban cukkini, de lehet bármi még mellé.
Sűrű palcsintatészta: hajdinaliszt, víz vagy tej, tojás (néha egy kis szódabikarbóna vagy pici élesztő is), só.
A blinit mindjárt kiírom posztba.