
1 közepes padlizsán
1 kisebb cukkini
1 zöldhagyma (a szára is)
sok friss petrezselyem
kb 1,5 - 2 dl köles
2 gerezd fokhagyma
3-4 fej gomba
só, olivaolaj
(egy fél konzerv kukorica, csak mert volt a hűtőben)
tv paprika
2 konzerv hámozott paradicsom
1 friss paradicsom
sok friss bazsalikom
A zöldségeket apróra kockáztam, sóval, kb 4-5 evőkanál olivaolajjal és a kölessel összekevertem.
A paprikák végét levágtam (a szárát vettem csak ki óvatosan, anélkül a kalappal egyszerűen visszazártam a töltés után a paprikát.

Egy vaslábasba (bárlilyen lezárt tűzálló tál jó) beletettem a megtöltött paprikákat, ráöntöttem a paradicsomkonzerveket, rákarikáztam a paradicsomot és két marék friss bazsalikomlevéllel megszórtam, öntöttem alá kb. egy dl vizet.
200 fokon kb egy órát főztem, utána hagytam még kicsit pirulni fedő nélkül.
2 megjegyzés:
hűűű, a töltött paprikáért sosem ugráltam, de ebben a formában nagyon van kedvem kipróbálni, köszi a receptet!
nagyon tetszik a recept! a töltött paprikát nagyon szeretem, tavaly csináltam szójából is, de mivel nem preferálom a szóját, ezért azóta nem. ez viszont nagyon jó ötlet! :)
Megjegyzés küldése