2010. február 4., csütörtök

VEGÁN CSÁSZÁRMORZSA


Az alaprecept úgy van, hogy 600 ml növényi tej (nálam Spar-os rizs-szójatej)
400 g dara - fele kukoricadara, fele teljes búza (de lehet kizárólag az egyik is)
kb 60 ml olaj
(egy kevés kezeletlen citromhéj).
Mindent összekeverek, ha lehet, 1-2 órát hagyom állni, majd egy forró serpenyőben kisütöm, fakanállal összetöröm többször, hogy morzsa legyen.


Most viszont valamelyik nap egy olyan kókusztejet bontottunk ki, amiben szinte alig volt tej, az egész nagy tömeg kókuszzsír (?) volt, már gyanúsan nem is lötyögött rázogatáskor a felbontás előtt. Azt hiszem, ezentúl direkt keresni fogom az ilyen kókusztejeket:) mert olaj helyett azt kevertem bele, kb 3 evőkanállal. Hihetetlen finom volt. Nekem ettől pont jó, pont elég édes, de a csajok tettek rá lekvárt is.

3 megjegyzés:

Tímea írta...

Szia Ági,
mintha kitaláltad volna a gondolatunkat! Borcsa épp ma kért császármorzsát és azon törtük a fejünket hogyan lehetne vegánosítani? Köszi!
(majd írok levelet is, 1 hónapig nem volt gépünk) Timi

Patrícia írta...

Hűű, de örülök ennek a receptnek! Évek óta ennék császármorzsát. A gyerekeim még nem is ismerik. Holnap ez lesz az ebéd! :) Köszönöm:)

nyagi írta...

tetszett a császármorzsa?