Mondhatnám, hogy zserbó, mert annak indult, de a végeredmény teljesen más lett, úgyhogy igazából nincs neve:).
A zserbó egyébként nem csak az egyzserűsége miatt az egyik kedvenc sütim, de ha jön hozzánk valaki, mindig azt mondom, hogy azért ezt sütöttem, mert ez egy igazán magyar finomság (remélem, igaz). Ez a mostani vegán változat szerintünk nagyon jól sikerült, gyorsan fel is jegyzem, mert szükségem lesz még rá...
(A kiindulási recept egyébként ez volt, az elkészítését nem írom le újra.)
350 g teljes búzaliszt
80 g kókuszzsír
40-45 ml olaj
10 g élesztő
50 g barna nádcukor
1 csipet sütőpor
1,5 dl növényi tej (nálam most szója+rizs)
töltelék:
150 g mák + 70 g barna nádcukor
1 nagy üveg meggy- vagy szilvalekvár fele
A máz már nem hiányzott róla egy kicsit sem...
3 megjegyzés:
Szia, lehet,hogy csak látványra, de ez a süti a zserbóra hajaz, csokimáz nélkül dió helyett mákkal, vegánul, mondhatom eléggé vagány! :))
teszteltük és eszméletlen jó kis süti, akár zserbó, akár nem :)
Szia! Ehhez az adaghoz mekkora tepsit használsz?
Megjegyzés küldése