2010. április 2., péntek

MEDVEHAGYMA TARTÓSÍTÁSA


Az alaposan megmosott, lecsepegtetett medvehagymát összeturmixoltam, megsóztam és öntöttem hozzá olivaolajat. Miután alaposan összekevertem, kis üvegekbe tettem és a tetejére öntöttem még olivaolajat. Elvileg hűtőben (?) egész évben eláll. Három üveg lett, Bori cimkézte fel ilyen szépen...

7 megjegyzés:

Kata írta...

Már nekem is figyel két kisebb üveg a kamra polcán, ma még megyünk szedni medvehagymát és akkor még soooookkkal több ilyenem is lesz. Annyira szeretjük :o) Köszi az ötletet!

:) írta...

Szia Ági! Nahát!!! Nem is tudtam, hogy van ilyen blogod is. De jó!
Ezt nekem is ki kellene próbálnom, nagyon szeretjük mi is a medvehagymát.
De amióta én az osztrák újságban olvastam arról, hogy olyan család, akik nem először szedtek medvehagymát, véletlenül belekerült gyöngyviráglevél a salátájukba, és azt hiszem, a gyerek meg is halt..., hát, azóta nem merek szedni. Pedig nálunk is van rengeteg, ládaszámra szedtük. Azóta még a bolti bio-t is egyesével megszagolom....
Hol szeded Bécs környékén? Ott nincsen egyáltalán gyöngyvirág?

:) írta...

Hehe, jó, hogy rájöttem, a blogodról is eljutok ide.... nagyon tudok figyelni...

agnes írta...

Én is nagyon átnézem, levelenként, mondjuk, nálunk itt az erdőben szerintem nincs gyöngyvirág, medvehagyma viszont tengersok.
(ezután majd még jobban figyelek, azt httem, csak úgy ránézésre keverhető össze,tapintásra semmiképpen).
Egyébként már régóta szeretném neked elmondani, hogy A róka és a gyerek c. filmet is szerettem, és pár hete a könyvtárból kivettük a fotókból készült albumot is, ami egyszerűen csodaszép! szóval köszönöm a tippet:)

:) írta...

Örülök neki, hogy tetszett Nektek is a film. De valamiért teljesen biztos voltam benne. :)

:) írta...

Megcsináltam a tartósítást, nekem nem lett ennyire sötétzöld, talán több olajat tettem bele? Vagy mert krémesebb lett? Mert eléggé az, a turmixgépem ilyent tud csak. Milyen géppel turmixoltad össze?

Ági, miért nem lehet virágzás után szedni? Több mindent olvastam róla, valahol írták, hogy nem baj, ha akkor szedsz, csak az aromáját veszti el. Amit két hete szedtünk (azokat megfőzve, turmixolva lefagyasztottam), annak nagyon erős fokhagymaszaga volt, amit a hétvégén szedtünk, annak már nem annyira. Vége a szezonnak, már bújnak a virágok.
Megkóstoltam a tartósított, sózott olajos készterméket, borzasztóan erős íze lett...szinte csíp. Ez normális?
Bocs, hogy ennyit kérdezek. Zsuzsa

:) írta...

Ja igen, újra merek szedni. :)