2007. augusztus 10., péntek

TÚRÓS SPENÓTOS GALUSKA

A megpárolt (vagy fagyasztott, kiolvasztott) spenótleveleket összekeverem tojással, liszttel, sóval, fokhagymával, pici vízzel, galuska állagú tésztává, majd forró, olajos vízbe szaggatom.
Magában is nagyon finom, sajttal megszórva is, vagy túróval. Ehhez már előző nap megcsinálom a galuskát, olivaolajat keverek bele, hogy ne álljon össze, és mielőtt tálalnám, pici olajat forrosítok a serpenyőben, ráteszem a túrót, amikor már meleg, beleteszem a galuskát és addig sütöm-kevergetem, amíg átforrósodik. Húsevők a serpenyőbe füstölt szalonnát is tehetnek a túróhoz.
Néhány szó a spenótról itt.

1 megjegyzés:

horváth mónika írta...

Kedves Ági!
Nálunk a gyerekek túróval, fokhagymával ették és nagyon ízlett nekik.
Aki viszont valami miatt nem szeretné túróval enni, annak javaslom, hogy készítsen pirított lenmagot-szezámmagot, tegyen hozzá (olíva)olajat, fűszerpaprikát, sót és azzal ízesítse a galuskát, úgy is nagyon finom.
Mónika