Az előző recept mellé akartam még írni a gombócot, csak lemaradt... mindenféle (szaftos) egytálételek mellé jó köret gyerekeknek, nálunk legalábbis mind a négy gyerek nagyon szereti.
250 g teljes liszt
140 ml gabonatej vagy víz (vagy fele-fele)
10 g élesztő
2 evőkanál olaj
kevés só
A liszt közepébe lyukat kanalazok, beleteszem az élesztőt, valamennyi langyos gabonatejet, amikor megkelt, akkor a többi hozzávalót, összegyúróm, kb 1-1,5 órát kelesztem, majd gomdócokat formálok és gőzölőben párolom.
Ez a mennyiség öt gombóc, hétközben pont elég nekünk a gyerekekkel, egyébként ha mindenki itthon van, akkor dupla adagot csinálunk.
3 megjegyzés:
Ági! Megcsináltam, és finom lett, de a gombóc beleragadt jócskán a párolómba... Jártál már Te is így? Te hogy csinálod a párolást? Mit ronthattam el? Bár az én párolóm fémből van. ???
Szia Réka,
az az igazság, hogy be szoktam kenni olajjal egy kicsit a párolót, nem is tudom, hogy felejthetek el ilyen fontos apróságokat ideírni;). Úgy biztosan sikerülni fog, nekem nem szokott beleragadni.
Köszi a tippet! :)
Megjegyzés küldése