300 g teljes őrlésű tönkölyliszt
2 dl langyos tej
20 g élesztő
50 g vaj
1 tojás
1 csapott evőkanál barnacukor
1 teáskanál só
A töltelék:
500 g túró
2 tojás
3 evőkanál teljes őrlésű búzadara
egy maréknyi kapor
só
kovászt készítek, majd hozzákeverem a liszthez és összegyúrom a többi hozzávalóval.
Viszonylag lágy kelttészta lesz, amit letakarva kb fél óráig kelesztek meleg helyen.
Ezután LISZTES deszkán kinyújtom, beleteszem a sütőpapírral kibélelt tepsibe és hagyom még egy kicsit kelni, közben 190 fokra bekapcsolom a sütőt.
Összekeverem a tölteléket (a tojások felvert habját a végén adom hozzá) és rásimítom a tésztára.
Amikor már majdnem készen van, ráöntöm egy tojássárgája, két evőkanál teljföl és egy pici só keverékét és pár percig hagyom pirulni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
A lágy kelt-tésztát vizes kézzel a tepsibe simítom, nyomkodom,és akkor nem kell még a lisztes deszkát is bemaszatolnom.Sziasztok
Megjegyzés küldése