A lencsét megfőztem, ezalatt egy serpenyőben olivaolajon hagymát pirítottam, adtam hozzá felkockázott sárga- és fehérrépát, zellert, zályát, lefedtem. Amikor megpuhult, megszórtam egy kiskanál pirospaprikával, tettem hozzá egy nagy paradicsomkonzervet, sót, és a lencsét (a levét nem mindet).
A lencsefőző edényben krumplit főztem, majd vajjal, sóval összetörtem.
A zöldségeket tűzálló tálba (vagyis most épp vaslábasba) tettem, a tetejére simítottam a tört krumplit, megszórtam lenmaggal és megsütöttem.
2008. február 18., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ez csodás volt! Az enyémben nem volt fehérrépa meg hagyma (nem volt itthon), volt viszont újhagyma és egy cukkini. Nyammnyammnyamm! Köszönjük!
Szilvi, örülök:), szerintem is nagyon finom, fogalmam sincs, milyen könyvben (újságban?) olvastam sok-sok évvel ezelőtt az eredeti receptet, talán még nem is voltak gyerekek, de azonnal bekerült a sok kedvenc közé, majd én is kipróbálom cukkinivel is!
Megjegyzés küldése