2009. január 24., szombat

ALMÁS PITE

A tészta:
400 g teljes őrlésű búzaliszt
200 g vaj
40 g finomítatlan nádcukor
2-3 evőkanál tejföl
1 tojás
1 csipetnyi szódabikarbóna

A töltelék:
80 dkg alma vékny szeletekre vágva
2 maréknyi zabpehely
kb 4 evőkanál dió, fahéj

Linzertésztát gyúrok, beteszem a hűtőbe, közben bekapcsolom a sütőt és felvágom vékony szeletekre az almát.
Kinyújtom a tésztát, a felét ráteszem a sütőlapra, megszórom zabpehellyel, ráteszem az almaszeleteket (csak annyi levet nyomkodok ki belőle, hogy éppen a süti tetejét meg tudjam vele kenni), megszórom dióval, fahéjjal, ráteszem a tészta másik felét, megszurkálom villával, megkenem a az alma levével és beteszem a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések: