165 g teljes kiőrlésű búzaliszt
55 g barna nádcukor (rapadura)
35 g kakaópor
3 evőkanál darált dió
4 evőkanál kölespehely
1 teáskanál sütőpor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
75 g hidegen sajtolt napraforgóolaj
1 dl víz
Összekevertem a száraz hozzávalókat, majd a vizet, olajat is hozzáadtam és hagytam pihenni 10-15 percet, hogy a kölespehely és a frissen (a boltban:) őrölt liszt felvegye a folyadékot.
Ebből az adagból pont 12 muffin lett.
Kicsit morzsálódott, de azért gyorsan eltűnt. A csajoknak fejenként 3 és egy-egy harmad jutott, a szülőknek egyetlen darab. Szerencse, hogy Juli még nincs versenyben;)...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Szia Ági! Kipróbáltam tegnap és nagyon finom lett (víz helyett zabtejet tettem bele és mivel nem volt itthon kölespehely, így zabpehellyel)! Mónika
Megjegyzés küldése