2009. március 11., szerda

SPENÓTOS BATYU

A tészta ugyanaz, mint a lekváros táskánál, vagyis
250 g túró
200 g vaj
250 g teljes őrlésű búzaliszt egy kiskanál sütőporral elkeverve
1 tojás.

A töltelék
300 g spenót (végre nem felejtettem el megmérni:)
4 gerezd fokhagyma
125 g (juh-és kecsketejből készült) fetasajt
só, 1 csapott evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj.
A tésztát gyorsan összegyúrom, beteszem a hűtőbe.
Olajon megpárolom a fokhagymát, spenótot, megszórom egy nagyon pici liszttel, sózom és belekeverem a fetát.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, téglalapokra vágom, egyik felére teszem a spenótot, a széleit bevizezem, összehajtom és késheggyel lenyomkodom.
A tetejét vízzel megkenem és magokat szórok rá (vagy nem).
Előmelegített, forró sütőben kb. 20 perc.

1 megjegyzés:

Szentpyr írta...

Ági, az a helyzet, hogy kész kincsestár nekem a receptgyűjteményed! Nagyon köszönöm! A lekváros táskát már számtalanszor elkészítettem, sőt már az ovis anyukákat is megörvendeztettem vele egyszer;)! Ez a variáció is remek!