2009. március 6., péntek

ZÖLDSÉGES BULGUR - CURRY

1 kisebb zellergumó
pár szár zellerszár
néhány répa
2 maréknyi zöldbab
2 maréknyi cukorborsó
1 hagyma
(természetesen a zöldségek mennyisége és összetétele nem állandó:)
hidegen sajtolt olaj
curry

1,5 bögre bulgur
3,5 - 4 bögre víz

A hagymát és az apróra kockázott zellergumót megpárolom két kanál olajon, hozzáteszem a bulgurt és a felkockázott répát, összekeverem, majd felöntöm vízzel, hozzáadok 2-3 felkarikázott zellerszárat.
Kicsit később beledobom a zöldbabot, sózom, fűszerezem (most épp curryvel, de van, hogy kakukkfűvel, bazsalikommal és akkor parmezánnal szórom meg a végén).
A bébiborsót a legvégén, közvetlenül azelőtt dobom bele, hogy lezárnám és hagyom a fedő alatt így nagyon finom, "roppanós" marad.

Nincsenek megjegyzések: