1 nagy mángold
1 kis darab póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
tej, vaj, olivaolaj
só, szerecsendió,
citromlé, parmezán
teljes búzaliszt
tojás
reszelt sajt
2 tojásból és a teljes lisztből egy csipet sóval jól gyúrható tésztát készítek, kevés pihentetés után 2 vékony lapot nyújtok, egy tűzálló tál formájának megfelelően.
Olivaolajon a pórét, mángoldot, fokhagymát megpárolom (először néhány percig csak a felkockázott szárát, majd a felcsíkozott leveleket), amikor kész, sózom, csavarok bele egy kevés citromlevet (nálam ez kötelezően jár a mángold mellé:), megszórom egy kevés parmezánnal.
Elkészítem a besamellt (vaj, liszt, tej, egy csszerecsendió, só).
Rétegenként beleteszem a tálba: tészta, mángold, besamell, sajt, tészta, mángold, besamell, sajt.
200 fokon addig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése