azt hiszem, ennél nincs egyszerűbb ebéd, és persze nagyon finom is, mindenhogy... magában, tejföllel, párolt savanyú káposztával vagy házi szilvalekvárral.
(esetleg nyáron salátával, bár szerintem kifejezetten téli étel).
A hajában főtt krumplit meghámozom, összetöröm, amikor kihűlt (ez fontos), lisztet keverek hozzá (súlyra kb fele annyi liszt kell, mint krumpli, de én sosem mérem, a lényeg, hogy nem ragacsos, jól kezelhető tészta legyen), megsózom (néha teszek hozzá egy kanál olajat is, de nincs jelentősége.
Kinyújtom, háromszögekre vágom és forró sütőben a rácson sütöm, amíg szép színe nem lesz. Egyszer megforgatom.
2010. január 9., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése