2010. január 8., péntek

TÖKMAGOS - ZABPELYHES ZÖLDSÉG

A gyerekek nagyon szerették ezt a gyors, egyszerű ebédet nyers céklasalátával.

4 krumpli hajában megfőzve
1 karfiol
1 konzerv kukorica
vaj, liszt, tej, szerecsendió, sajt
1 kis marék zabpehely
1 bő marék durvára őrölt tökmag

Besamelt készítettem, kb így: egy diónyi vaj, két evőkanál teljes liszt, tej, szerecsendió, fűszersó. A végén reszelt sajtot szórtam bele, krémes állagúra kevertem.

Egy tűzálló tálba raktama krumliszeleteket, a nem túl puhára párolt karfiolt, megszórtam a kukoricával, ráöntöttem a sajtmártást és megszórtam a zabpehely/tökmag keverékével.Kevés ideig pirítottam a sütőben.

Nincsenek megjegyzések: