a legegyszerűbb glutén és tej nélküli étkezés.
általában gluténmentes pelyhek (kukoricapehely, rizspehely,
quinoapehely, amarantpehely, kölespehely...) mandulatejjel / rizstejjel /
szójatejjel (agavé sziruppal vagy mézzel édesítve).
A mandulatejet úgy készítem, hogy 200 g mandulát beáztatok éjszakára bő vízbe. (vagy csak gyorsan leforrázom)...
Reggel
leszedem a héját (de igazából nem is kell) , 1 l vízzel alaposan összeturmixolom, majd egy tiszta ruhán átszűröm és kinyomkodom a levet. Hűtőben tartom 1-2 napig.
A sűrű mandulát, ami a szűrés során fennmarad, felhasználom liszt helyett valami sütibe.
Jó reggeli még (legalábbis a lányaimnak biztosan) a tejberizs vízzel, kevés növényi tejjel főzve, mézzel édesítve, fahéjjal ízesítve, gyümölccsel tálalva. Ezt lefekvés előtt megfőzöm, bebugyolálom, reggel még langyos, akkor szedem ki nekik tálkába, de ha kihűl, meggrillezem a sütőben.
Vagy növényi tejben főzött kölesdara gyümölcsökkel, juharsziruppal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ezt az oldalt ismered? Igaz, hogy húsos, de tej- és gluténmentes menüt ad meg minden napra, öt étkezésre, egy hasonló adottságokkal küzdő szakács anyuka oldala. Én gyakran lesek mostanában innen ötleteket:-)
www.majomkenyer.hu
Ezt is a napokban láttam, és eszembe jutottál, hátha segítség lehet még: http://www.amazon.de/Gluten-Free-Vegan-Comfort-Food-Satisfying/dp/0738214906/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1341471933&sr=8-1
Megjegyzés küldése