2012. július 5., csütörtök

Tej-, és gluténmentes keksz


3-4 maroknyi magot beledobtam a robotgépbe (napraforgó, mandula, fenyőmag, tökmag... bármi lehet), adtam hozzá két evőkanál mézet, egy tojást, és kb 2 evőkanál barna rizslisztet (nyilván nagyobb tojásnál vagy kevesebb maggal lehet, hogy több liszt kell). A lényeg, hogy ne legyen túl lágy a massza. Amikor kivettem a robotgépből, kevertem még hozzá len-, és szezámmagot, egy evőkanál kókuszreszeléket.
Rizsliszttel megszórt deszkán kinyújtottam, formáztam, előmelegített 180 fokos sütőben gyorsan kisütöttem.

3 megjegyzés:

betti írta...

Örülök az új recepteknek!

Lizi írta...

Szia! Esetleg meg tudod mondani, hogy vegán módon hogyan készíthető el (tojásmentesen)? Mert nagyon ínycsiklandó, kipróbálnám.

sutacica írta...

Szia Betti!

Szeretem a blogodat, jók a receptek, sokat kipróbáltam, használok. Ezért gondoltam Rád, és egy díjat szeretnék továbbadni Neked.

http://sutacica.blogspot.hu/2012/07/dijat-kaptam-erikatol.html

Remélem elfogadod!

Üdv: Anita