2007. október 27., szombat

VADAS-ZSEMLEGOMBÓC-PÁROLTKÁPOSZTA

A bepácolt húst sok zöldséggel (répa, zeller, fehérrépa, kumpli, alma, paradicsom) együtt sütöm meg egy zárható cserépedényben (például római tál, de azt nem hoztuk el, így most nagyi féle univerzális és fantasztikus mázas cserépedényünket használjuk mindenre).

Vadas: Olajon (gondolom, ha tényleg rendes étel, akkor zsíron kellene) egy kevés cukrot megkaramellizálok, rászórok egy evőkanálnyi lisztet, ráteszem a sült zöldségekből a répát, zellert, fehérrépát, ha más is beleesik nem esem kétségbe. Két evőkanál mustárral és a sült levével összekeverem és elturmixolom. Később tejfölt teszek hozzá.

Párolt káposzta: Elvileg egy lila és egy fehér káposzta, de itt épp csak egy fehér káposzta volt. Itt is cukrot pirítok olajon, majd a káposzta, kömény és ecet következik.

Zsemlegombóc: Itt lehet kapni szárított zsemlekockát, ami nagy találmány, mert voltak az életben már sikertelen próbálkozásaink korábban.
250 g zsemlekocka (ez talán 10 szikkadt zsömle)
1 nagy fej hagyma 1 kanál vajon megdinsztelve
petrezselyem
2,5 dl langyos tej
3 tojás
Viszonylag óvatosan, de azért alaposan össze kell az egészet keverni, hosszan (1 óra) pihentetni, majd 15-20 percig főzni nem rettentően lobogó vízben.

Nincsenek megjegyzések: