
Vadas: Olajon (gondolom, ha tényleg rendes étel, akkor zsíron kellene) egy kevés cukrot megkaramellizálok, rászórok egy evőkanálnyi lisztet, ráteszem a sült zöldségekből a répát, zellert, fehérrépát, ha más is beleesik nem esem kétségbe. Két evőkanál mustárral és a sült levével összekeverem és elturmixolom. Később tejfölt teszek hozzá.
Párolt káposzta: Elvileg egy lila és egy fehér káposzta, de itt épp csak egy fehér káposzta volt. Itt is cukrot pirítok olajon, majd a káposzta, kömény és ecet következik.
Zsemlegombóc: Itt lehet kapni szárított zsemlekockát, ami nagy találmány, mert voltak az életben már sikertelen próbálkozásaink korábban.
250 g zsemlekocka (ez talán 10 szikkadt zsömle)
1 nagy fej hagyma 1 kanál vajon megdinsztelve
petrezselyem
2,5 dl langyos tej
3 tojás
Viszonylag óvatosan, de azért alaposan össze kell az egészet keverni, hosszan (1 óra) pihentetni, majd 15-20 percig főzni nem rettentően lobogó vízben.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése