2007. november 11., vasárnap

GABONAFASIRT

A gabonafasírt bármilyen gabonából készülhet (rozs, búza, köles, hajdina, zab...), ez itt éppen barnarizsből készült.
400 g barnarizs
4 répa lereszelve
1 kicsi zeller lereszelve
1 marok (férfi marok, kb. 3 evőkanál) mandula összevágva
1 marok tökmag
1 marok darált mogyoró
1 teáskanál curry

A rizst olajon kicsit megpirítom kétszeres mennyiségű vízben addig főzöm, amíg minden vizet föl nem vesz.
Ha kész hozzákeverem a többi dologhoz és annyi zabkorpát illetve zabpelyhet adok hozzá, hogy jól formázható massza legyen. 200 fokos sütőben megsütöm az olívaolajos kézzel formázott fasírtokat.

2 megjegyzés:

Nyerges Ágnes írta...

nagyon finom. Panka imádja:-)
ugyanezt a masszát olajban is tökéletesen ki lehet sütni, így sütőben sülve kicsit szárazabb, de talán egészségesebb...

ultradaisy írta...

Kipróbálom,nagyon jól néz ki gratutálok:-)