2007. november 11., vasárnap

VÖRÖSLENCSE-EGYTÁL SÜLT PADLIZSÁNNAL

A lencséhez:
500 g vöröslencse,
3 fej hagyma,
1 nagy fej (vagy két kisebb) zeller,
1 paprika, 1 paradicsom,
sok-sok répa,
krumpli,
fűszerek

A zöldségeket olajon megdinsztelem, teszek hozzá egy mokkáskanál köményt és egy mokkáskanál koriandert összetörve, babérlevelet, fokhagymát.
Az átmosott lencsét beleteszem, felöntöm vízzel, teszek hozzá paradicsomot, sózom.

A padlizsánhoz:
felkockázom, sózom, olívaolajjal kicsit meglocsolom, bazsalikommal, fokhagymával és petrezselyemmel fűszerezem, megsütöm (akár tűzön, akár sütőben).
(a képen az előző napról maradt csicseriborsófasírt is fent van, mert azt is hozzá ettük:-)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.