A lencséhez:
500 g vöröslencse,
3 fej hagyma,
1 nagy fej (vagy két kisebb) zeller,
1 paprika, 1 paradicsom,
sok-sok répa,
krumpli,
fűszerek
A zöldségeket olajon megdinsztelem, teszek hozzá egy mokkáskanál köményt és egy mokkáskanál koriandert összetörve, babérlevelet, fokhagymát.
Az átmosott lencsét beleteszem, felöntöm vízzel, teszek hozzá paradicsomot, sózom.
A padlizsánhoz:
felkockázom, sózom, olívaolajjal kicsit meglocsolom, bazsalikommal, fokhagymával és petrezselyemmel fűszerezem, megsütöm (akár tűzön, akár sütőben).
(a képen az előző napról maradt csicseriborsófasírt is fent van, mert azt is hozzá ettük:-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Megjegyzés küldése