2007. november 11., vasárnap

ZÖLDSÉGES KRUMPLIGOMBÓC (HASÉGOMBÓC)

hozzávalók:
kb. 800 g krumpli
2 tojássárgája
kb. 250 g liszt
50 g margarin
A krumplit hajában megfőzöm, meghámozom, összetöröm , összekeverem a vajjal, tojassal és pont annyi lisztel, hogy jó legyen.
A töltelék bármi lehetne, de itt háromféle variáció volt.
párolt hagyma, répa, zeller
párolt hagyma, répa, zeller, cukkini és padlizsán


párolt hagyma, répa, zeller, cukkini, padlizsán, vörös bab és szalonna kockák.

A tésztát kisujjnyi vastagságúra nyújtom, sok liszt kell, hogy oda ne ragadjon a tészta. Négyzeteket vágok ki, amiket megtöltök és gombóccá formálok. Forró vízben 20-25 percig főzöm.
A megmaradt töltelékek közül az egyiket tejföllel összeturmixolva készült hozzá az egyik szósz, a másik töltelékhez sűrített paradicsomot adva készült a másik.


Nincsenek megjegyzések: