2007. november 11., vasárnap

ZABKEKSZ (MÁKKAL ÉS ANÉLKÜL)

250 g zabpehely (szerintem jobb az egészen finom (itt az a neve, hogy extrazart),
80 g cukor
1 finomra reszelt alma (héjával együtt)
1 tojás
50 g margarin
1 csipetnyi szódabikarbóna

összegyúrom, pihentetem kb egy órát a hűtőben, majd korpával megszórt (vagy lisztezett) deszkán kinyújtom először a felét (akkor, ha a másikba teszek mákot, különben az egészet:-)

kiszaggatom, és kisütöm.

1 megjegyzés:

Nyerges Ágnes írta...

ma csak 5 deka cukorral sütöttem és tettem hozzá egy púpos evőkanál darált mandulát. így talán még sokkal jobb lett. Sőt, alig volt vele dolgom: összekevertem délelőtt, és amikor a lányok hazajöttek az isiből, oviból ők szaggatták ki az egészet!