2008. augusztus 18., hétfő

LASAGNE

Ennek a konkrét lasagne-nak (esetleg nek) a tésztája 3 tojásból és az ehhez elegendő mennyiségű lisztből készült (kb 30 dkg lehetett, általában fehér lisztből csinálom, de most 2/3 részben teljes őrlésű lisztet használtam).

Míg a tészta pihent, fél kiló darált marhahúst egy nagy fej hagymával megpirítottam tettem hozzá egy konzerv hámozott paradicsomot meg egy kis sűrített paradicsomot. 6-8 gerezd fokhagymát, friss bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet sót.

A besamel 10 dkg vaj 4 púpozott evőkanál liszt, bors és annyi tej (kb 8 dl lehetett), hogy tejföl sűrűségű legyen.Ha készen van a kétféle mártás, akkor 6 darabba vágom a tésztát és a lábos méretére nyújtom. Minden réteg paradicsomos, besameles reszeltsajtos. A tetejére csak sajt meg besamel kerül.
Spenótosan, hús nélkül:A spenótos esetében a tészta egyik részébe is gyúrtam spenótot az érdekesség kedvéért, de ha a képen ez nem látszik, akkor ez nem az a lasagne:-). a képen látható lasagneben 750 g párolt, mirelit spenót van.

Nincsenek megjegyzések: