2008. augusztus 24., vasárnap

TÚRÓS BUKTA

Horváth Ilona féle ízes bukta változata ez a bukta.

A tészta:
350 g teljes őrlésű liszt
150 g sima liszt
25 g élesztő
60 g vaj
50 g barnacukor
3,5 dl tej
2 tojás sárgája.
1 dl tej+ 3 evőkanál lisztből egy kis cukorral meg az élesztővel kovászt készítek. Ha ez kész, akkor minden komponenst összekeverek, a végén az olvasztott vajat is hozzákeverem. Egy órát kel.
A töltelék:
500g túró
5-6 evőkanál barna cukor
1 kávéskanál vaníliás cukor
1,5 dl tejföl
3 evőkanál dara (konkrétan teljes őrlésű tönköly)
2 tojás
mazsola
kevés citromlé
A megkelt tésztát <1 onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrvrQGRjGA9Y-nTBgj5D9dXBgBNv4OgI2D1HpcPiKM5FXG_XLrpH7yjg9CxzifO4jqHPJaWODwaOlEB7QiIk8wPcoNin3DR1a9mfkt5fmYtx0I9aFTigFF5rfmzq3LDmynRZEu6wX-MEdV/s1600-h/bukta2.jpg"> Ennyi tölteléket viszont bárhogy próbáltam nem sikerült belegyömöszölnöm ennyi tésztába, még az is lehet, hogy pont a fele is elég lett volna, mindenesetre a maradék túróhoz tettem még két evőkanál darát és egy kivajazott kidarázott tűzálló tálban megsütöttem:

Nincsenek megjegyzések: