
480 g teljes őrlésű búzaliszt
150 g méz
40 g élesztő
4 dl langyos tej (vagy víz)
0,5 dl hidegen sajtolt napraforgó olaj
negyedekbe vágott szilva
barnacukros fahéj
durvára vágott mandula
méz

A liszt közepébe egy kis mélyedést vájtam, belemorzsoltam az élesztőt, öntöttem rá kevés langyos tejet. Amikor készen lett a kovász (10-15 perc), hozzáadtam a mézet, olajat, maradék tejet és kétszeresére kelesztettem (1-másfél óra).
A kovász készítésével egyidőben a negyedekbe vágott szilvákat megszórtam egy kevés barnacukor és fahéj keverékével, hagytam állni, amíg kelt a tészta.

A megkelt tésztát vajazott, lisztezett tepsibe öntöttem, megszórtam a szilvával, a durvára vágott mandulával és mézet csurgattam rá, hagytam még egy kis ideig kelni, majd 170 fokos sütőben készre sütöttem.
4 megjegyzés:
Szia Ági!
Kb. mennyi szilvát használtál azt lehet tudni? 0,5kg-1kg?
Köszi!
Szia Siccike,
gondolom, jó későn szólok, kb a kettő között félúton, de szerintem a félhez közelebb... Biztos nem volt egy kiló, félnél talán több volt és egy nagy tepsivel lett belőle.
hát... nem volt nagy segítség, de nagyon utálok mérni;)
De-de, így már mindenképpen közelebb vagyok, köszi!:-)
Tegnap megint megsütöttem és 60 deka szilvát tettem rá, negyedekbe vágva. Most nem volt cukros fahéjam (legutóbb palacsintából maradt), így nem hagytam benne állni a szilvát, egyszerűen csak felvágtam, a kész sütin megszórtam fahéjjal (cukor nélkül) és meglocsoltam liszttel. nagyon finom lett:)
Megjegyzés küldése