2010. október 27., szerda

TÁRKONYOS GOMBALEVES ÁRPÁVAL

Éjszakára beáztattam kb. 300 g árpát
Egy kevés olajon pároltam sok répát, amikor már jó illata volt, adtam hozzá egy nagy szál felkarikázott fehérrépát, egy félbevágott vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, kicsit később a beáztatott árpát és egy felkockázott krumplit.
Felöntöttem vízzel, adtam hozzá 2 babérlevelet, egy kiskanál tárkonyt, egy kevés vega-varázs szárított zöldségkeveréket, egy nagy csokor petrezselyem felét (a másik felét a kész levesbe, főzés nélkül tettem).
A vége felé tettem bele a 350 g felkockázott gombát, csak a legvégén sóztam.

A beáztatott árpától a lé nagyon sűrű, krémes lett, sok friss citrommal ettük a kész levest, de finom tejföllel is. Igazi téli étel (mi legalábbis ilyenkor a leveseket szeretjük legjobban).
Ebből az adagból nagyon sok és nagyon sűrű leves lesz.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én eddig csak árpagyöngyöt használtam, sima árpával is ugyan olyan jó???
Sziszi

agnes írta...

Szia Sziszi,
én is hántolt árpát használok, ami maga az árpagyöngy (vagy gersli).
ági