2011. január 19., szerda

Ropogós müzli


70 g olaj
130 g méz
1 kanál 13 g:-) barnacukor
200 g zabpehely
további 300 g ez-az
Ez-az a konkrét esetben:
puffasztott köles, rizs, tönköly
mazsola, vágott dió, mogyoró, mandula,
őrölt tökmag, rozspehely, búzacsíra


Az olajat, mézet cukrot egy edényben fölforralom, beleteszem a zabpelyhet meg minden mást összekeverem és egy sütőpapíron 160 °C-fokon megsütöm. Nagyon sűrűn rá kell nézni és egy fakanállal átkeverni. kb 15 perc alatt van kész és az 5 percenként ránézés az nem minősül kicsit sem sűrűnek, ripsz ropsz megég (mondjuk az is finom).

1 megjegyzés:

irisz írta...

de jó, hogy ez fent van! Az egyik legfinomabb müzli, amit valaha ettem, és azóta is többször eszembe jut, hogy megkérdezem a titkát :)