2007. október 8., hétfő

ZÖLDSÉGES RAKOTT KRUMPLI

, Hozzá:
5-6 hajában főtt krumpli
1 piros konzervbab
2 szál póréhagyma
2 kis (vagy 1 nagy) pohár tejföl
1 tojás
1-2 piros paprika
fokhagyma, kakukkfű, só
pici olivaolaj

A jénai tálat olivaolajjal bekentem, az aljára egy sor szeletelt főtt krumplit tettem.
Megdinszteltem a póréhagymát 2 gerezd fokhagymával és a felkockázott piros paprikával, ezt rátettem a krumplira.
A következő réteg a bab, megszórva kakukkfűvel.
A tejfölt elkevertem egy tojással, sóval, fokhagymával, a felével megöntöztem a babot, majd újabb réteg krumpli és a maradék tejföl, végül a sütőben készre sütöttem.
Az eredmény: nagyon finom lett:-)

1 megjegyzés:

irisz írta...

hmmm, a hétvégén kipróbáltuk...
én még ilyen finom rakott krumplit sose ettem! Bekerült a nagykedvencek közé.
Persze kicsit változtattunk rajta az itthon lévő kínálat szerint.
Le is fotóztam, majd felteszem a vajaspánkóra, és ajánlom hozzá a receptedet! Köszönjük!