2007. november 16., péntek

KÖLESFASÍRT SPENÓTTAL

1 bögre köles
2 bögre víz
néhány répa, zeller, 3-4 gerezd fokhagyma
1 tojás
darált tökmag
lenmag
fűszerek
szükség esetén korpa, teljes őrlésű liszt

A kölest pár percig főzöm, majd néhány percig hagyom fedő alatt pihenni.
Közben lereszelem (kislyukú) a répát, zellert, összekeverem sóval, tojással, fokhagymával.
Amikor a köles kihűlt, hozzákeverem, ha nem áll eléggé össze, teszek hozzá egy kevéls korpát és/vagy teljes őrlésű lisztet.
A felét a sütőben sütöttem, egy tűzálló tál alját kiolajoztam és még egy pici olavaolajjal a tetejét is meglocsoltam.
A másik felét fasírtnak.
A spenót:
vajat olvasztok, bele fokhagyma, egy kanál liszt, a spenót, só, szerecsendió és tejjel kicsit felöntöm.

4 megjegyzés:

Osoa írta...

Kedves Ági!
Nagyon tetszik mindegyik honlapod :).
Most kipróbáltuk a kölesfasírtot, és mondhatom, nagyon finom lett :))). (Eddig nem nagyon sikerültek a gabonafasírtok).
Orsi

agnes írta...

szia Orsi,
köszönöm:)
a kölesfasírt szerintem is nagyon jó, mert egyszerű és a lányaim is nagyon szeretik, örülök, hogy nektek is tetszett:-)

Névtelen írta...

Kedves Ági, nagyon csábító ez a kölesfasírt! Én is belevágok, csak szeretném tudni, hogy szükséges-e előkezelni vmilyen formában a kölest? Pl áztatni, stb
Köszi
Bea

agnes írta...

Szia Bea,
szerencsére nem kell áztatni, az a lényeg, hogy a minimum dupla mennyiségű folyadék meglegyen (pl.ha nem akarsz tenni hozzá nyers répát, akkor kicsit több víz kell).
Nagyon jól lehet variálni, remélem, tetszeni fog:))
Ági