2010. október 17., vasárnap

Tortilla

250 g kukoricaliszt
200 búza (ebből 100 teljes, 100 finomliszt)
300 ml langyos víz
(lehet még fokhagyma, oregano, paradicsom......)


kézzel gyorsan kemény tésztává gyúrom, kis gombócokat formálok, majd amilyen vékonyra csak tudom, kinyújtom (enyhén lisztezett deszkán), forró palacsintasütőben, zsiradék nélkül néhány másodperc alatt készre sütöm mindkét oldalát.

Az adag kb 1/3 részét kinyújtva kis háromszögekre vágtam, forró olajban kisütöttem, hogy legyen tortilla-chips a gyerekek kedvéért, amihez többféle mártogatóst: paradicsomos, cukkinis, mángoldos salsát készítettem és mellé paradicsomos babot (a felnőtteknek chillis babot:).

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Kaptál tőlem egy díjat, majd nézz be hozzám! Éva