2010. január 19., kedd

HAJDINAPÁSTÉTOM

kevés olajon megdinszteltem 1 fej hagymát, 1 apróra kockázott répát, hozzáadtam 1 csésze hajdinát, majd felöntöttem 2 csésze vízzel.
Adtam hozzá fűszersót (ha lett volna itthon, tettem volna bele pl. petrezselymet), kb 2 evőkanál sűrített paradicsomot, 1 evőkanál dijoni mustárt és amikor megpuhult, hozzákevertem egy kevés joghurtot és összeturmixoltam.
Pirítóssal is finom, de a gyerekeknél végül melegszendvicskrémként volt igazán sikere.

3 megjegyzés:

Szentpyr írta...

pont ilyen receptet/eket keresek! köszi!!! milyen fűszersót tettél bele?

agnes írta...

Most éppen rapunzelt használok, régebben dm-es Alnaturát. mindkettőben 15% a só (a fűszerek viszont teljesen mások, de nekem mindkettő tetszik).
Azelőtt otthon olyan zöldfűszerkeveréket vettem ízesítésre, amiben nem volt só. Fél kg-s kiszerelés és egy ronda boszi lovagolt az elején, nem emlékszem a nevére. na majd otthon megint veszek olyat, ha látok:)
Sokszor jól jön, pl. az ilyen pástétomokba szerintem kell egy kevés intenzívebb íz, mert hidegen esszük...
Remélem, nektek is tetszik majd:)

Szentpyr írta...

Köszönöööm!