2011. január 17., hétfő

Meglehetősen tökmagos pogácsa

400 g teljeskiőrlésű tönkölyliszt
200 g darált tökmag (150 g finomra, 50g durvára)
300 g törtkrumpli
150 g vaj (100 g vaj+50 g kókuszzsír)
30 g élesztő
1/2 dl víz

Liszt-tökmag keverék közepében az élesztőt a fél deci langyos vízben fölfuttattam, majd az egészet összegyúrtam, 1 óra kelesztés után kinyújtottam, bevagdaltam, vízzel megkentem, 180 fokos sütőben megsütöttem.
Ha lett volna 150 g kókuszzsír itthon, akkor tényleg vegán lenne:-)

5 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Érdekes. Ilyet még nem ettem, pedig sokféle pogácsát megkóstoltam már.

Bridge írta...

Ezt egyszer kipróbálom. A Piszkei Öno-soknak van egy tökmagos pogácsájuk, amit nagyon kedvelek. Agyaltam rajta, hogy egyszer meg kellene csinálni. Szerencsére előálltál egy jó kis recepttel, köszi. :)

Unknown írta...

Ali, te vagy a chef mostanában? :D ha nincs kókuszzsírom, akkor ez nem is sikerülhet? Mi lenne, ha vaj + olívaolaj kombóval készíteném?
Amúgy a tökmag az egyik legjobb dolog a világon, meg a sütőtök! Finom s pallérozza az elmét is! Nem lehet túl tökmagos egy étel, szerintem! :D

Ali írta...

Teljesen fölösleges bele a kókuszzsír, csak örömmel tölt el, ha nincs a hűtőnkben 5 deka maradék kókuszzsír. Szerintem a 150 g vaj is untig elég lenne, lehet hogy 100 g is meg a maradék tejföl, amit találsz a hűtőben. A tökmagot is el kellett használni, mert épp lejárt a szavatossága.

Dankóné R. Magdi írta...

MOst olvastam a receptet, es az jutott eszembe, hogy kokuszzsirral kiprobalom. :) Aztan tovabbolvasva latom, hogy neked is ez jutott eszedbe :)