2007. szeptember 15., szombat

RAKOTT ZÖLDBAB

Az egytálételek azért nagyon jók, mert előre el lehet készíteni, ideális, ha vendégek jönnek vagy nem a főzés a család hétvégi programja:-)

hozzávalók:
rizs
darált hús
zöldbab, sárgarépa, fehérrépa
tejföl
hagyma, fokhagyma, kakukkfű, só
paradicsom
reszelt sajt (pannónia)

elkészítés:
megfőzöm a zöldségeket egészben (nem túl puhára), félreteszem, a zöldségek levében megfőzöm a rizst.
Megdinsztelem a hagymát, húst, sóval, kakukkfűvel, egy paradicsommal.
Összekeverem a tejfölt egy tojással, fokhagymával, sóval.

Egy sütőtálat kivajazok, megszóróm zabpehellyel, beleteszem a rizs, zöldséget, húst, valamennyi tejföllel, majd újra zöldséget, rizst, a tetejét zöldbabbal díszítem, ráöntöm a maradék tejfölt, megszórom sajttal és addig sütöm, amíg szép színe nem lesz.

Nincsenek megjegyzések: