2007. szeptember 28., péntek

ALMÁSPITE

20 dkg teljesőrlésű liszt
20 dkg fehérliszt
25 dkg margarin
5 dkg cukor
1 tojás
alma

Az összetevőkből linzertésztát készítek, elfelezem, az egyik felét kinyújtom, a tepsibe teszem, megszórom zabpehellyel,
az almákat felszeletelem (nem reszelni szoktam, hanem vékonyan szeletelni), egy picit kinyomkodom a levét, félreteszem, az almaszeleteket rárakom a tésztára, megszórom (cukros) fehéjjal, ráterítem a tészta másik felét, villával megszurkálom és megkenem a tetejét az alma levével.
megsütöm:-)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mi múltkor almás-túrós lepényt sütöttünk...először lehet, hogy furán hangzik, de nagyon finom.

Nyerges Ágnes írta...

milyen tésztával?